Novo hlajenje za vroče dni

Content on this page is probably outdated and represents my personal knowledge, feelings and understading of things at that time.

Že dolgo se mi je po glavi motala misel da bi nabavil boljše hlajenje za mlinček, ki mi je dosedaj zvesto služil. Saj je sedaj že staro hlajenje bolj bogo hladilo(to se je še posebej pokazalo v zadnjih vročih dneh ) ter bilo zelo glasno. Najprej sem hotel nabavit vodno hlajenje, a me je na koncu pogled na ceno spreobrnil nazaj na zračno hlajenje. Po nasvetu nekaterih prijateljev sem pri agt.si nabavil Scythe Mugen ter NoiseBlocker Blacksilent XE1, skupaj z dostavo 55€. Kar solidna cena, ampak izplačalo se je. Najprej pohvala agt.si, ki so naročilo obdelali in odposlali še v istem dnevu.
Namestitev precej velikega “heatsinka” je bila bolj zapletena kot sem upal da bo, zaradi malo prostora sem po parih poizkusih kar odšravfal matično ter stvar rešil izven ohišja. :) Oba ventilatorja ( ki sta se pridružila že obstoječemu Zalmanu 12cm ter Xilence 8cm, sta zelo tiha - še posebej ko jima s pomočjo lm_sensors programja zmajnšam obrate. Tako je pri “normalnih” operacijah ( brskanje po ’netu, poslušanje muzike, codanju ) temperatura procesorja 32°C torej za konkretnih 20°C majnša kot prej. ( Res , da je star “stock” intelov heatsink bil poln praha, a vseeno razlika je občutna ).
Pa še par slik:
Shrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.si